Köksrenovering Stockholm

Planerar du att renovera kök i Stockholm?

Planerar du att utföra en lägenhetsrenovering i Stockholm eller en köksrenovering i Stockholm. Oavsett vilken typ av renovering du vill utföra, så är vi övertygade om att vi kan hjälpa dig utföra hela renoveringen till ett konkurrenskraftigt pris!

Köksrenovering stockholm
Köksrenovering Stockholm – Ikea kök med stilrena köksbänkar i svart granit

Brandt Service AB är proffs på köksrenovering i Stockholm!

Vi utför varje renovering med ett stort personligt engagemang och med sann servicekänsla, för att uppnå bästa resultat och att du som kund skall bli 100% nöjd. Det spelar ingen roll hur dina renoveringsplaner ser ut. Brandt Service AB hjälper gärna till med goda råd på hur du kan genomföra renoveringen så att slutresultatet blir både praktiskt och snyggt. Vi utlovar helt enkelt ett kvalitativt slutresultat, till ett bättre pris än många av våra konkurrenter!

Att tänka på när du skall renovera kök

Gå igenom dina behov och notera samtliga funktioner du vill ha i köket. Notera även hur du vill utnyttja kökets alla utrymmen. Spara gärna ner bilder på de köksdesign som tilltalar dig, från tidningar, kataloger och internet. Eftersom dessa kan vara till stor nytta när du behöver fråga utomstående om tips och råd. Du kan även skapa så kallad mood-board med design och färger som passar din smak, ta med alla möbler, inredning, belysning, vitvaror osv. som du vill prioritera.

Vid köksrenovering är det viktigt att planera noggrant!

Planeringen är grunden till ett bra slutresultat vid köksrenovering i Stockholm. Att planera väl är även viktigt för att minimera risken för att köksrenoveringen drar ut på tiden och blir mera kostsam. Mät och planera rummets olika ytor noggrant, placera ut alla möbler, köksskåp och vitvaror. Det är viktigt att alla måtten blir rätt från början då det kan vara svårt att göra ändringar när köksrenoveringen väl är igång. Det kan då även tillkomma onödiga kostnader om något inte skulle passa. Se därför till att du har en ordentlig köksritning från början där alla mått finns angivna, så sparar du både tid och pengar på din köksrenovering. En ritning från exempelvis Ikea duger gott och väl.

Det är klokt att tänka långsiktigt när du ska renovera kök i Stockholm

Om du planerar att bo kvar en längre tid och samtidigt vill att bostaden ska bibehålla sitt värde, i många år framåt. Så kan det vara klokt att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta i köket, den dag du vill sälja bostaden. Energisnåla vitvaror behåller exempelvis värdet bättre än vitvaror som drar mycket energi. Välj därför hellre energisnåla vitvaror även om dom kostar lite mera, för att skapa mervärde. När det kommer till val av köksbänk så bör du även här tänka långsiktigt, om du väljer en köksbänk i natursten eller komposit så blir den både slitstark och enkel att hålla ren. Den ökar också värdet på din bostad om du vill sälja inom något år. Här kan du se fler inspirationsbilder och läsa om hur du kan öka värdet på din bostad inför en försäljning.

Några av våra tidigare Köksrenoveringar i Stockholm

Kostnad för köksrenovering i Stockholm

Som vi beskrev tidigare, så kan det löna sig att tänka långsiktigt när du beräknar kostnader för din köksrenovering. Se till att köpa hem produkter med hög kvalitet. Välj produkter som köksblandare, möbler, bänkskivor, vitvaror osv. med hög kvalitet så skapar du ett kök som håller i många år framåt. En köksbänk i granit ökar exempelvis också värdet på bostaden och den är i princip hållbar hur länge som helst. Att köpa billiga produkten kan även bli dyrare i längden, om produkter man köpt inte håller måttet och man måste byta ut dem efter något år. Köp därför hellre produkter från kända tillverkare än någon tillverkare du inte hört talas om tidigare. Sök gärna på olika forum om vad andra människor tycker och har för erfarenhet av produkter du planerar att köpa in till din köksrenovering Stockholm.

Vill du spara lite pengar när du renoverar köket?

Vill du renovera köket med en mindre budget? så kan du välja färre lådor och utdrag, när du exempelvis planerar ditt Ikea kök. När det kommer till färgval på inredning och ytskikt, så är vår erfarenhet att ljusare färger gör att köket upplevs både luftigare och större.

Finns det arbeten som du vill utföra själv?

När du anlitar oss, kan du välja att utföra vissa arbeten på egen hand!
Att köra bort gamla köket till återvinningen, måla väggar eller att montera ihop köks stommar är kanske några arbetsuppgifter som du klarar av själv. Det är nämligen inte så komplicerat att montera ihop en köksstomme från exempelvis Ikea. Normalt monterar man ihop en Ikea stomme på ca: 30 minuter och eventuellt ännu snabbare när man fått in rutinen.

När det kommer till arbeten med att bygga nya väggar, installera VVS, lägga in nya golv osv. så bör du överlåta dessa arbeten till professionella och erfarna hantverkare. Likaså alla typer av el-installationer som måste utföras av en behörig elektriker. Här kan du läsa om saker du bör tänka på när du planerar din köksrenovering

ROT-avdraget gör din köksrenovering billigare år 2022

När det kommer till arbetskostnaden för att renovera kök (kostnader för hantverkare). Kan du kontrollera med Skatteverket om du har rätt till ROT-avdraget. Enligt skatteverkets regler (för året 2022) har man normalt rätt till ROT-avdrag med 30% av hela arbetskostnaden, till ett max belopp på 50.000 kr per ägare/år. Du hittar reglerna för ROT-avdraget här!

Behöver du kontrollera med din bostadsrättsförening vilka regler som gäller?

Glöm inte att kontrollera vilka krav din bostadsrättsförening ställer vid en köksrenovering i Stockholm. Finns det ventilationskanaler att ta hänsyn till om du vill göra större förändringar. När är stammen bytt eller planerar dom ett stambyte kommande åren. Finns det tillräckligt med ström från el-centralen, om du exempelvis vill installera en induktionshäll? osv. Vi kan även hjälpa till med att ta reda på vilka krav din bostadsrättsförening ställer när du ska renovera köket.

Att välja rätt byggföretag till din köksrenovering

Nu gäller det att hitta pålitlig och kunniga hantverkare som installerar ditt nya kök.
Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare för din köksrenovering i Stockholm om du enbart fokuserar på kostnaden. Särskilt när det kommer till arbeten som kräver professionell kompetens. Att anlita en rörmokare som saknar utbildning och erfarenhet kan vara riskabelt. Eftersom även mindre läckage kan orsaka dyra vattenskador i både väggar och golvbjälklag. Du bör därför alltid välja kvalitets säkrade hantverkare, exempelvis rörmokare som är utbildade enligt Säker Vatten osv.

Brandt Service AB – Bygger kök i Stockholm för alla smaker!

Hos oss får du alltid professionell hjälp med att hitta bra lösningar. Kontakta oss om du har frågor eller behöver hjälp under planeringen. Vi erbjuder alltid personlig service!

Våra hantverkartjänster vid köksrenovering!

 • Planering och inköp av byggmaterial.
 • Rivningsarbeten.
 • Bortforsling av byggavfall.
 • Målning och tapetsering.
 • Snickeriarbeten (inkl. bygge av väggar osv.)
 • Golvläggning, golvbehandling och golvslipning.
 • Montering & installation av kök (inkl. vitvaror).
 • Plattsättning.
 • VVS-arbeten.
 • El-installationer.
 • Försäljning och installation av stenbänkar

Offert köksrenovering i Stockholm

Begär in offert på köksrenoveringen från olika företag och kanske även från Ikea (om du ändå planerar din köksrenovering där). När du jämför offerter är det viktigt att kontrollera så att samtliga arbeten finns med som exempelvis el-arbeten, VVS-arbeten osv. Glöm inte att kontrollera att företaget du vill anlita har tecknat en entreprenad försäkring och har F-skattsedel. Fråga gärna om referenser innan du bestämmer dig för vilket företag du ska anlita till din köksrenovering. Skriv sedan ett tydligt avtal med företaget, med fast pris på din köksrenovering Stockholm.

Kontakta oss vid köksrenovering i Stockholm

För att få en tydlig uppfattning om vad din köksrenoveringen kan komma att kräva av oss. Gör vi oftast en kostnadsfri kontroll av ditt befintliga kök. Utifrån det kan vi sedan lämna en tydlig offert som visar alla kostnader för din köksrenovering. Det är viktigt för oss att du som kund får det resultat du förväntar dig. Vi hjälper dig, från den initiala konsultationen till den sista skruven i monteringen av ditt nya kök. Kvalitet är utan tvekan vår största prioritering och perfektion i varje liten detalj är en självklarhet. Dina önskemål är våra riktlinjer.

Kontakta oss, så berättar vi gärna mer om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vi svarar på frågor och hjälper gärna dig att ta fram ett konkurrenskraftigt kostnadsförslag till din köksrenovering.

Planerar du även att renovera badrummet? Se gärna våra badrumsrenoveringar i Stockholm

Kontakta oss gärna via telefon för snabb och personlig service!
Arno Brandt: 076 70 90 433
Andréas Brandt: 073 70 70 888

Brandt Service AB levererar stenbänkskivor i Stockholm – Till konkurrenskraftiga priser!

Köksbänkskiva i ljus marmor
Köksbänkar i ljus marmor är både tidlösa och eleganta!

Vare sig det gäller en stenbänk till köket eller till badrummet så tillverkas stenbänkarna efter dina behov. Uppmätningen sker med hjälp av 3D Laserteknik. Tillverkningen sker i Sverige och leverans samt installation sker sedan normalt efter 5-7 arbetsdagar efter uppmätning.

Läs mer om våra stenbänkar på www.StenbänkStockholm.se

foretagsbloggar.nu