PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM

PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM
Planera Köksrenovering Stockholm

Att planera köksrenovering Stockholm. Oavsett om du vill renovera delar av köket eller vill utföra en totalrenovering. Så är Brandt Service AB alltid rätt företag för uppdraget. Våra hantverkare hjälper dig med alla viktiga detaljer, från enstaka arbetsmoment till fullständig montering av ditt nya dröm kök. Vi tillhandahåller lyhörda och utbildade hantverkare som tillsammans har gedigen erfarenhet av köksrenoveringar. Vi är därmed fullt utrustade att ta oss an allt vad din köksrenovering innefattar. 

Planera Köksrenovering Stockholm

För att få en tydlig uppfattning om vad din köksrenovering kan komma att kräva för arbetsinsatser gör vi alltid en kostnadsfri kontroll av ditt befintliga kök. Utifrån det kan vi sedan lämna över en offert som tydligt visar kostnaden för din köksrenovering.

Det är viktigt för oss att du som kund får ett resultat som du har förväntat dig. Vi hjälper dig med allt, från den initiala konsultationen till den sista skruven i monteringen av ditt nya köket. Kvalitet är utan tvekan vår största prioritering och perfektion i varje liten detalj är en självklarhet. Dina önskemål är helt enkelt våra riktlinjer.

Brandt Service AB – när du vill renovera kök i Stockholm!

Brandt Service AB utför varje köksrenovering med ett stort personligt engagemang för att uppnå bästa slutresultat. Vi hjälper gärna till med goda råd om hur du kan renovera köket, så att slutresultatet blir både praktiskt och användarvänligt. Vi utlovar ett kvalitativt slutresultat, till konkurrenskraftiga priser och med en sann servicekänsla. 

Planera och beräkna kostnad på köksrenovering i Stockholm

1. Prioriteringar

Gå igenom era köks-behov, vilka funktioner ni vill ha i köket och hur ni vill utnyttja alla utrymmen. Spara gärna bilder på olika köks-design från nätet. Med all design och färger som ni tilltalar er, spara alla detaljer som köksbänkar, inredning, belysning, vitvaror osv. så blir det även enklare att prioritera era val. PLANERA KÖKSRENOVERING STOCKHOLM

2. Planering är grunden till en väl utförd köksrenovering i Stockholm.

Planering är viktigt för att minimera risken att kostnaden ökar när du renoverar kök i Stockholm. Mät och planera kökets alla ytor, placera ut alla möbler och köksskåp som skall installeras.

Att undvika onödiga kostnader

När väl renoveringen är igång så kan det vara svårt att göra ändringar. Det kan
även tillkomma onödiga kostnader om ni vill göra ändringar i efterhand.
Se därför till att ni har en ordentlig köksritning från början där alla mått finns angivna, så sparar ni även tid vid köksrenoveringen.
 
Kontrollera med hantverkare att det ni har planerat är genomförbart, om det behövs bygglov för att ta ner en vägg, att ni har ett godkännande från bostadsrättsföreningen, om det finns detaljer som ni har missat osv.

Stambyte vid köksrenovering

Om ni bor i ett hus så kan det vara klokt att utföra stambyte när ni ändå är igång med att renovera köket, kostnaden på stambytet behöver inte bli så dyrt när avloppsrören är lätta att komma åt. En gjutjärnstam brukar ha en livslängd på ca: 40–50 år och det kan bli onödig kostnad att behöva demontera hela köket om stammen skulle börja läcka efter något år.

Funktionalitet

God funktionalitet och lättstädat är alltid bra ledord för ett modernt kök, placering på vitvaror och typ av belysning är också viktigt, behöver el-dragningar kompletteras osv.

Hos Brandt Service AB får du alltid professionell hjälp med att hitta bra lösningar när du ska renovera kök i Stockholm. Vi levererar även måttanpassade stenbänkar

3. Budget – Beräkna kostnader vidköksrenovering i Stockholm

Beräkna en budget och se hur mycket eran köksrenovering kostar i material- och arbetskostnader. Kostnaden för köksrenovering blir lättare att beräkna om du delar upp alla kostnader. Exempelvis kostnaden för arbeten, kostnad för material, kostnad för bortforsling av byggavfall, hur mycket ROT-avdrag ni kan utnyttja osv.

4. Planera långsiktigt när ni ska renovera kök i Stockholm

Om ni planerar att bo kvar en längre tid och vill att bostaden ska behålla sitt värde. Så kan det vara klokt att tänka på vad en eventuell köpare skulle uppskatta. Om ni funderar på att sälja bostaden inom något år.
Välj färger som ni kommer att trivas med på längre sikt. Mörka färger är kanske inte lika attraktiva som ljusa färger för en köpare. Det kan då vara klokare att välja ljusa färger till väggarna eftersom hela köket kan upplevas större.

Planering – materialval

Tänk även långsiktigt när ni beräknar alla materialkostnader. Se därför till att välja produkter som har bra kvalitet. Exempelvis gällande köksblandare, möbler, bänkskivor, vitvaror osv. 
En granit köksbänk kan också öka värdet på din bostad och den håller i många år. Ett slitstarkt golv kan också viktigt att välja, eftersom det är svårt att byta när köket väl står på plats.

Fråga gärna andra om tips och råd gällande materialval

Köp hellre produkter från kända tillverkare, som ni kan njuta av i många år! Sök gärna på olika forum om vad andra människor tycker och har för erfarenhet av produkter ni vill köpa in till eran köksrenovering.

5. Vilka arbeten kan ni utföra själv och vilka arbeten ska ni anlita hantverkare till
Det beror givetvis på om du kan utföra arbetet själv och om slutresultat blir den samma, som en professionell hantverkares arbete. Att måla väggar, köra bort byggavfall eller demontera gamla köket är kanske några arbetsuppgifter ni klarar av själv? det är då viktigt att ha koll på hur man stänger av vatten och el på ett säkert sätt.  

Hantverkare köksrenovering Stockholm

Att bygga nya väggar. Lägga in nytt golv. Installera köket samt VVS-arbeten, bör du alltid överlåta till professionella och erfarna hantverkare likaså alla typer av el-installationer som måste utföras av en behörig elektriker.

6. Kontrollera vilka krav din bostadsrättsföreningen ställer vid en köksrenovering i Stockholm
Måste VVS arbeten utföras av rörmokare som är utbildade enligt Säker Vatten?
finns det ventilationskanaler att ta hänsyn till om ni vill flytta köket? Planerar föreningen att byta stammen? Finns det tillräckligt med ström i el-centralen om ni vill installera en induktionshäll? osv.

Att begära in offerter

Begär in offerter från minst ett par olika företag och kanske även från IKEA om planerar köket hos dom. Se till att samtliga material och arbetskostnader är specificerade på offerten.

Be gärna om referenser från företagen innan ni bestämmer vem du skall anlita, kontrollera att företaget har giltig entreprenadsförsäkring och att dom innehar F-skatte sedel.
Skriv sedan ett skriftligt avtal med företaget, med fast pris på arbeten och material. Vissa materialkostnader (som exempelvis material som finns i väggar och under golv) kan dock vara svåra att beräkna.

8. Att välja hantverkare till din köksrenovering

Nu gäller det att hitta pålitlig och erfarna hantverkare som installerar ditt nya kök, särskilt för viktiga VVS arbeten som kräver professionell kompetens.
Det kan vara svårt att hitta rätt hantverkare om du enbart fokuserar på arbetskostnaden då det finns en del företag som kanske inte bryr sig så mycket om säkerheten eller Svensk byggstandard.

Säker vatten – Branschregler

Att anlita en rörmokare som saknar kunskaper om Säker vatten branschregler kan vara riskabelt då du kan få kostsamma fuktskador, som kan sprida sig till grannar. Även mindre dropp-läckage kan orsaka mögelskador i organiska material om man inte upptäcker dessa i tid.

Säker vattens Branschregler är tyvärr något som många hantverkare inte har kunskaper om när dom utför VVS arbeten utan rätt kompetens. Du bör därför alltid välja kvalitets säkrade hantverkare till din köksrenovering.

9. ROT-avdraget kan göra din köksrenovering förmånligare
Kontrollera om ni har rätt till ROT-avdrag hos Skatteverket och hur mycket ni har kvar att utnyttja. Enligt skatteverkets regler 2021 har man rätt till ROT-avdrag med 30% av hela arbetskostnaden, till ett max belopp på 50.000 kr per ägare/år.

Referensbilder på våra köksrenoveringar i Stockholm

Kontakta oss gällande din köksrenovering i Stockholm redan idag!
För ytterligare information omkring hur vi kan hjälpa dig med din kommande köksrenovering, vänligen ta kontakt med oss! Vi svarar gärna på eventuella frågor och hjälper dig att ta fram ett förslag som passar just dig!

Ring oss eller skicka ett SMS så återkopplar vi snarast möjligt!:
Arno Brandt: 0767090433
Andréas Brandt: 0737070888