Renovering inspiration – Öka bostadsvärdet

Renovering inspiration – Öka bostadsvärdet. Ett axplock av bilder från våra tidigare renoveringar. Kontakta gärna oss om du har frågor eller funderingar kring din planerade renovering!

Renovering inspiration – Öka bostadsvärdet

Renovering inspiration – Badrumsrenovering Södermalm, Stockholm

Renovering inspiration – Öka bostadsvärdet

Renovering inspiration

Lägenhetsrenovering på Östermalm i Stockholm

Renovering på Kungsholmen i Stockholm

Trapprenovering i Bromma

13 smarta sätt att öka bostadsvärdet inför en försäljning

Här nedan hittar du några av de bästa möjligheterna att öka värdet på din bostad och som verkligen kan göra underverk när du väl vill sälja bostaden.

1. Måla om ytskikten

Ett av de enklaste sätten att höja värdet på bostaden är renovera ytskikten. Om ytskikten i bostaden ser lite slitna ut så gör några lager färg underverk. Nyanser i vitt och grått ger ett fräscht intryck. Känner du dig mer vågad så kan du självklart välja mer unika färgval, men tänk på att de flesta köpare föredrar stilrena och ljusa färgval på ytskikten.

2. Optimera planlösningen 

I moderna bostäder är det populärt med öppen planlösning. Se över planlösningen och titta om du har möjlighet att göra förändringar i bostaden som gör att den upplevs mera öppen. Kanske kan du ta ner väggen mellan köket och vardagsrummet, på så sätt skapa en öppen planlösning?

Om du har möjlighet att ändra planlösningen genom att skapa ytterligare ett sovrum – så ger detta ett högre värde till bostaden! Om du kan förvandla en tvåa till en trea så kan värdet öka otroligt mycket, speciellt om bostaden ligger i Stockholm. Att sätta upp en innervägg med dörr är varken dyrt eller krångligt. Ju fler rum en bostad har, desto högre kommer värdet att vara vid en försäljning.

3. Fräscha upp golven

Se över golvytorna och fundera hur dessa kan fräschas upp. Om du har plastgolv kan du enkelt lägga in nya trägolv i form av klickparkett. Om du redan har parkettgolv som ser lite slitna ut kan det vara en god idé att slipa och ytbehandla golvet. Slipat och ytbehandlat stavparkett ger ett städat och välskött intryck för de som vill köpa din bostad. Vi tar mellan 220 – 490kr per kvm (efter ROT-avdrag) för att slipa och ytbehandla trägolv/parkettgolv , beroende av vilken ytbehandling du väljer.

4. Installera diskmaskin

Om köket saknar diskmaskin bör du överväga att installera en. Det finns även diskmaskiner i mindre storlekar. Att slippa disken är en vardagslyx som de flesta värdesätter. Vid en försäljning får enkelt tillbaka pengarna om du installerar en diskmaskin.

5. Uppgradera värmesystemet med en luft-värmepump

Om du bor i hus med el-uppvärmning bör du fundera på att installera ett energisnålare värmesystem . En ny luft-värmepump betalar av sig ganska fort, med dagen höga el-kostnader, jämfört med el-radiatorer. Uppgraderingen ger ett stort plus hos många husköpare.

6. Höj säkerheten med hemlarm med kameraövervakning

Med ett bra hemlarm installerat höjer du både säkerheten och trygghetskänslan i bostaden. Moderna larm är uppkopplade mot en larmcentral och gör att du på kortast möjliga tid får hjälp med åtgärd vi inbrott, brand eller andra olyckor i hemmet. En annan fördel är att ett hemlarm ofta ger möjlighet till lägre försäkringspremie hos försäkringsbolagen, vilket ytterligare höjder värdet av bostaden.

7. Renovera badrummet

Bland de saker som gör störst skillnad för bostadsvärdet är utseendet och skicket på badrummet. Om ditt badrum är i behov av en renovering kan du få bra betalt för att fräscha upp och installera nya sanitetsvaror, tvättmaskin, duschväggar osv. Glöm dock inte att de flesta föredrar ett stilrent badrum, därför är det klokt att hålla sig till ljusa färger på väggarna och mörkare färg på golvet. Om du redan har ljust kakel som ser okej ut , kan du fräscha upp badrummet med nya badrumsmöbler och eventuellt ny belysning i form av RGB-LED spottar som kan ändra färg. Att installera nya badrumsmöbler och ny belysning kan göra att badrummet ser nyrenoverat ut. Tveka inte att ta kontakt med oss om du behöver råd!

8. Skapa en lyxig walk-in-closet

Om det finns extra utrymme i bostaden kan det vara otroligt värdehöjande att bygga en walk-in-closet för klädförvaring. De allra flesta älskar ordning och smarta förvaringslösningar – ett helt rum dedikerat till enbart kläder får de flesta att gå igång. Även ett litet utrymme kan göra ett stort intryck. Maximera gärna lyxkänslan med smart belysning och heltäckningsmatta. Vi har skapat walk-in-closet med tvättmaskin i ett utrymme på ca: 3,5 kvm som blev en väldigt lyckad lösning.

9. Installera tvättmaskin

Ytterligare en bekvämlighet som de flesta bostadsköpare uppskattar är möjligheten att tvätta kläder i bostaden. Om det saknas en tvättmaskin i bostaden kan det vara värt att installera en. Det finns tvättmaskiner i mindre format, som dessutom har kombinerad torktumlare. Ta gärna kontakt med oss om du behöver hjälp med att undersöka möjligheterna.

10. Uppgradera bostaden med smart home

Gör bostaden Google home kompatibelt med smart belysning och inbyggda bluetooth högtalare. Det finns Google home kompatibel led belysning och högtalare för inbyggnad som sedan kan styras med Google home appen. Spela upp musik från spottify eller youtube direkt till rummets höglalare. Det ger garanterat en wow-känsla och gör bostaden mer avkopplande och praktisk. Integrerade smart-home belysning och högtalare är idag ganska prisvärda, som du enkelt får tillbaka investeringen för vid försäljning.

En uppsättning välplacerade spotlights i taket kan göra underverk för hur bostaden upplevs. Jämfört med vanliga lampor ger det ett lyxigt intryck. Om du dessutom väljer dim-bara RGB led-spottar kan du skapa oändliga ljusnyanser i rummen, med exempelvis Google Home appen.

11. Renovera köket

Om köket känns omodernt kan nya köksskåp göra stor skillnad på slutpriset, att byta ut gamla köksskåp mot nya Ikea skåp med luckor kan kosta lika mycket i materialkostnad som att lacka om köksluckor. Ett Ikea 60x80cm väggskåp med standard lucka + 2st gångjärn inkl. 2st hyllplan kostar 756kr/styck och att lacka om en 60x80cm kökslucka kostar 660kr/styck (hos Picky Living).

Genom att byta köksskåpen, kan du snabbt förändra utseendet på hela köket. Ett gammalt kök med slitna köksluckor ger en helt annan känsla än ett med nya köksskåp. Det här är nog metoden som ger högst mervärde till bostaden. Kom dock ihåg att ju fler lådor och utdrag du väljer hos Ikea, desto dyrare blir köket. Ett Metod bänkskåp 60x80cm med 6st lådor + standard lådfronter kostar 3.267kr/styck, jämfört med ett Metod 60x80cm bänkskåp med 2st hyllplan + standard lucka med gångjärn som bara kostar 806kr/styck.

Det tillkommer visserligen en mindre kostnad för demontering av ditt gamla köket och montering av det nya (om du inte kan utföra arbetet själv), du kommer garanterat att få tillbaka pengarna vid en försäljning om bostaden har ett nytt kök.

Ytterligare en annan åtgärd som kan göra mycket för bostadens värde är att bygga en köksö. En köksö gör att köket upplevs mer socialt och bjuder in till matlagning med hela familjen, där man kan umgås på ett mer vardagligt sätt. Ikea har även enklare varianter som du kan kika på, de är verkligen prisvärda och ger ett bra mervärde, om köket är tillräckligt stort.

12. Skapa mervärde med en braskamin

Du kan skapa en otrolig myskänsla i hemmet genom att installera en braskamin. Det kan låta lite avskräckande men är faktiskt inte speciellt komplicerat. Om du inte har möjlighet att ansluta till en skorsten eller inte vill göra det kan du enkelt installera en skorstens-fri kamin. Skorstensfria braskaminer finns i många olika modeller och bygger på förbränning med en särskild vätska som gör att det precis ser ut som riktig eld. Otroligt mysigt och något som många uppskattar i sin bostad.

13. Skapa smarta förvaringslösningar

Bland de vanligaste problemen människor har är att de saknar förvaring av diverse prylar, alternativt att den befintliga förvaringen inte är tillräckligt praktisk. Genom att skapa utrymmen till förvaring löser du ett problem som många bostäder har. Dessutom kommer människor enklare att hålla rent och skapa en känsla av ordning (vilket är positivt). Satsa på lösningar som inte syns men som ger ett organiserat intryck när man väl använder sig av dem, exempelvis utdragbara lådor under köksskåpen.

Sist men inte minst. När du vill öka värdet på din bostad rekommenderar vi dig att ta in offerter från seriösa företag och kom ihåg att billigaste priset inte alltid behöver vara det smartaste valet. Har man förmånen att få rekommendationer på duktiga hantverkare av vänner eller bekanta, så kan givetvis det vara ett bra alternativ. Du hittar mer information om våra renoveringar på sajten RenoveringStockholm.com